Kinderpraktijk Budel

Psychomotorisch Kindercoach

Cursusaanbod:

- Lezing 

- Gymnastiek: Peuters en kleuters on the move

- SchrijfdansLezing

Het is mogelijk om een lezing te boeken voor ouders, of team.
Onderwerpen kunnen zijn: 
- het belang van een goede samenwerking van de ogen
- bewegend leren
-het belang van bewegenPeuters en kleuters on the move

 Bewegen is belangrijk. Kinderen zouden eerst moeten bewegen en dan pas gaan leren, want wanneer ze goed kunnen bewegen gaan ze beter schrijven, lezen, rekenen.

Kinderen leren begrippen door ze doorleven. Door hoog te ervaren, weten ze wat hoog is.

Bewegen schept een goede basis om te komen tot de voorwaarden om te komen tot leren, om stil te kunnen zitten in de klas, om je te kunnen concentreren.

Peuters en kleuters on the move biedt workshops die je helpen om beter te bewegen met peuters en/of kleuters. Ik heb jarenlange ervaring in het geven van gymlessen aan peuters en kleuters en door het volgen en geven van vele opleidingen en workshops veel kennis vergaard over het bewegen met peuters en kleuters. Ik wil dit graag met jullie delen in losse workshops of een cursus. 

De workshops duren 3 uur en worden op locatie gegeven. Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:
* inleidingen en voortbewegingsvormen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling.
* bewegen op muziek
* spelletjes
* bewegen met klein materiaal/ hanteermateriaal en alternatief materiaal
* bewegen op toestellen
* bewegingsverhalen, bewegen a.d.h.v. een prentenboek.
Naast ideeën krijg je achtergrondinformatie over het waarom van bepaalde oefeningen.

De cursus duurt 7 x 4 uur  (evt in overleg 6 x 5 uur) en wordt gegeven op locatie. Je gaat aan de slag met de onderwerpen genoemd onder workshops, op je eigen locatie, dus met je eigen materialen en krijgt daarbij huiswerkopdrachten. De cursus wordt afgesloten met een bewijs van deelname.

Schrijfdans

Dit is een workshop van drie uur, geschikt voor een woensdagmiddag of een halve studiedag. We beginnen met enkele liedjesthema’s van Schrijfdans voor 3-5 jaar, met sensomotorisch materiaal en op papier, en maken kennis met de cijfers. Afhankelijk van de vraag gaan we door met de verdieping van Schrijfdans voor 3-5 jaar of maken de overstap naar Schrijfdans voor 5-8 jaar en ervaren de doorgaande lijn in de combinatie van de twee handleidingen: een nieuwe uitdaging met nieuwe muziek en nieuwe verhaaltjes en liedjes, cijfers en letters.

De cursus Schrijfdans wordt op locatie gegeven. 


 Wil je een cursus of workshop boeken, neem dan contact op via mailadres kinderpraktijkbudel@yahoo.com of bel Ilona Hoorndijk, 0495595098