Kinderpraktijk Budel

Psychomotorisch Kindercoach

Wie ben ik?

Mijn naam is Ilona Hoorndijk.

Ik heb 14 jaar met plezier in het onderwijs gewerkt. Nadat ik een tijdje thuis mijn eigen kinderen opgevoed heb, ben ik op een peuterspeelzaal gaan werken. Ook erg leuk! Maar  het onderwijs bleef trekken. Ik heb me ingeschreven als vervangster en zag dat er veel kinderen met een uitdaging waren. Hoewel leerkrachten doen wat ze kunnen, ligt het soms buiten hun macht om die kinderen te helpen.  Ik wilde daar iets mee! Ik wil kinderen met een uitdaging helpen. Na een korte zoektocht, naar wat dan hierin bij mij paste kwam ik bij de opleiding psychomotorisch kindercoach terecht.
Aangezien ik al vanaf mijn 19 de gymles geef en veel sport (bij-)scholingen heb gevolgd en gegeven, sprak de omschrijving van de opleiding me erg aan: psycho linkt namelijk aan de hersenen en motoriek aan het bewegen. En laat die twee woorden nou net mijn interesse hebben!
In de opleiding kwamen o.a. visuele screening en een stukje reflex integratie aan bod. Ik ben dan ook Visueel Screener en trainer en aangesloten bij de FON. Na de opleiding  ben ik ook meteen de opleiding reflex integratie van de RMTi gaan volgen.  In mei 2020 behaalde ik ook nog het diploma coaching bij hoogbegaafdheid, zodat ik ook hoogbegaafden beter kan begrijpen en begeleiden.
Eerder had ik al o.a. de opleidingen Rots&Water, bewegingspedagogiek Sherborne, Schrijfdans, peutergym, kleutergym, nijntje beweegdiploma, turnleidster, beweegkriebels en Gordon gevolgd.  
Ik wil graag kinderen die het moeilijk hebben op school of thuis helpen om weer lekker in hun vel te zitten.